Novice

 • 01.05.2016 - 10:06

  Živjo!

  Začeli smo s prijavami na letošnji oratorijsmileysmiley.

  V priponki najdete oratorijsko prijavnico z vsemi informacijami in pa tudi seznam animatorjev, ki jih lahko pokličete, če imate kakršnokoli vprašanje. 

  Poleg tega pa v priponki najdete tudi predstavitve delavnic - preberite in se nato odločite za razpored.

  Prijave in razvrstitve delavnic potekajo po načelu "Kdor prej pride, prej melje"smiley

  Prijavnica_končna_verzija_2016.pdf, DELAVNICE-2016.pdf
 • 08.08.2015 - 11:58

  Živjo!

  Spodaj si lahko ogledate še videopovzetek letošnjega oratorija:

 • 05.08.2015 - 17:07

  Živjo!

  Izbranih je nekaj najboljših slik z letošnjega oratorija. Zaenkrat jih lahko najdete na spodnji povezavi:

  https://drive.google.com/folderview?id=0BwoBxllczYGiflBNWjdJRHQxYkV6RDNPN0IxYThTOWJJTE5kdTNWQTZzbFZWOEdvYWRzQ1k

  Kmalu pa bodo vse (v pravilnem časovnem zaporedju objavljene tudi na tej spletni strani (DOGODKI - ORATORIJI - ORATORIJ 2015).

  Kmalu sledi tudi videopovzetek!

  Lepo vas pozdravljamo!

  Animatorji

 • 02.08.2015 - 16:18

  Pred dobro uro smo animatorji zaključili s pospravljanjem. Vas pa že takoj vabimo, da redno preverjate našo spletno stran in tudi Facebook stran saj bomo kmalu objavili izbrane fotografije ter videopovzetek.

  Lepo vas pozdravljamo!

  Animatorji

 • 31.07.2015 - 22:17

  Pa smo že pri predzadnjem dnevu.

  V današnje oblačno jutro se je skupaj z nami prebudilo tudi okrog 40 otrok, ki so noč preživeli pri nas. Ko so se prebudili, smo za njih pripravili slasten zajtrk. Jutro se je nadaljevalo s prihodom ostalih otrok. Odpela se je himna, katero sedaj znamo že več kot odlično, nato pa je sledil težko pričakovan Jutranjik. Bil je naravnost fantastičen. Zajemal je novice na Ora TV, vseboval pa je tudi tekmovanje Animatorji imajo talent, kjer smo lahko videli plesalca trebušnega plesa, odličnega pevca, fantastičnega izvajalca joge ter ostale izjemne talente animatorjev. Žirantsko mesto so tokrat zasedli kar otroci in z več kot navdušenim aplavzom določili zmagovalca talentov- trebušnega plesalca. Nato je sledila igrica, ki je danes govorila o čudežih, ki so se dogajali v Dominikovem življenju. Po končani igrici pa nas je zunaj pričakalo presenečenje. Končno se je po celem tednu zbudilo tudi sonce in na naše obraze prineslo velike nasmeške. Tako so kateheze lahko potekale zunaj na travi in v lepem sončnem vremenu. Sledila je malica, ki je bila tako kot vedno odlična. Po končani malici so sledile delavnice, nato pa težko pričakovano kosilo, katerega smo končno lahko pojedli zunaj na vrtu. Sledile so velike igre, katere so bile danes drugačne od prejšnjih. Otroci do 4. razreda so po opisu iskali določenega animatorja in mu tudi narisali risbico, starejši otroci pa so se igrali igro Besedovnjak. 

  Dan smo kot ponavadi zaključili s himno in spuščanjem zastave. 

  To je bilo za danes vse, se vidimo jutri na zadnjem dnevu Oratorija.

  Animatorji

 • 30.07.2015 - 21:05

  Današnje deževno jutro se je pričelo s himno, nadaljevelo pa s tekmovanjem Master chef. Žirija se je lepo sladkala z dobrotami katere so spekli in okrasili tekmovalci. Jutro se je nadaljevalo z igrico o Dominiku, katehezami in z zabavnimi delavnicami. Po težko pričakovanem kosilu in vmesni zabavi je sledila velika igra. Bila je kar razgibana, temeljila je na igri Loto. Po končani igri je sledila himna ter tržnica. Z večino otrok smo se poslovili, 50 otrok pa bo to noč preživelo pri nas. Letos bodo za spremembo prenočili v hiši kruha.

  Program pa se je nadaljeval. Nekateri otroci so bili deležni turnirja v Enki, v katerem so bili finalisti kar trije animatorji. Med turnirjem Enke pa so ostali otroci ter animatorji uživali v igri Dolga Danska žoga ter Scoutball. Ravno pa se je končala Četrtkova igra.

  Večer se nadaljuje ob prijetnem ognju in peki slastnih hrenavk in sira, zagotovo pa nam ne manjka tudi dobre volje. :D

  DSC_0191.JPG, DSC_0290.JPG, DSC_0100.JPG, DSC_0056.JPG
 • 29.07.2015 - 21:09

  Danes se je že jutranji program začel drugače kot vsi ostali dnevi. Takoj po himni ki jo otroci že obvladajo smo odhiteli na avtobuse in se odpeljali proti Jezerskem. Med potjo smo si krajšali čas s petjem in igricami. Ko smo prispeli na cilj smo se zbrali v skednju kjer nam je Drejc Karničar (slovenski alpinist, ki je osvojil in prismučal z osem tisočaka) na kratko predstavil domačijo, staro 500 let. Za tem smo si na hitro ogledali različne živali in nadaljevali z dokumentarnim filmom, v katerem smo videli kako približno poteka vzpon na goro in kakšne poškodbe se lahko zgodijo pri ekstremnem smučanju. Po malici smo se vrnili v samostan, kjer pa nas je že pričakal čarodej Andrej, ki nam je pričaral veliko začudenja in veselja na naše obraze. Tik pred koncem smo se pomerili še v arhitekturnih sposobnostih.

  DSC_0352.JPG, DSC_0749.JPG, DSC_0658.JPG, Brez naslova.png
 • 28.07.2015 - 18:15

  Tudi drugi dan je kljub dežju minil brez težav. V igrici smo spoznali kako je Dominik spoznal don Boska,  se udeležil svojega prvega oratorija in dobil »obrazec svetosti«: 1. bodi vesel, 2. vestno izpolnjuj svoje dolžnosti in 3. delaj dobro svojim bližnijm.

  S pomočjo katehez pa so nato še otroci spoznavali kaj pomeni biti svet. Po delavnicah in kosilu pa je sledila velika igra, pri kateri so otroci po celotni vasi premagovali različne poligone. (preskakovanje ovir, samokolnice, tek med kozolci, skakanje v vrečah...).

  Priporočamo, da se otroci dobro naspite za jutri, kajti jutri je na sporedu oratorijski izlet. Več informacij o izletu lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/pages/Oratorij-Sveti-Duh/665592866909113?ref=hl

  DSC_0642.JPG, DSC_0611.JPG, DSC_0572.JPG
 • 27.07.2015 - 19:02

  No, pa je prvi dan že za nami.smiley

  Kljub nelagodnemu vremenu smo se še vedno uspeli pozabavati in spoznati veliko novih stvari. Otroci so naprej spoznali Dominikovo zgodbo (kako je postal ministrant in šel k prvemu svetemu obhajilu), nato so sledile kateheze. Otroci v skupinah so se med seboj še bolje spoznali in odkrivali skrivnosti svetega obhajila. Po katehezah so bile na vrsti delavnice, kjer smo razvijali kreativnost in domišlijo.

  In tako smo prišli do »najpomembnejšega«  dela dneva, do kosila seveda! ;)

  S polnimi trebuščki smo naredili skupinsko sliko, se malo odpočili in pričeli z veliko igro (iskanje listkov po vasi in gradnja raznih stvari).
  Današnji dan nam je kljub muhastem vremenu dobro uspel, upajmo da bo jutrišnji prav tak, če ne še boljši.smileycoolwink

  V naslednjih 30 minutah pa bomo dodali tudi še nekaj slik...

  Še to: jutri ob 9.30 lahko na Radiu Sora poslušate tudi pogovor o oratoriju, ki smo ga pravkar opravili v studiusmiley

  Tule še slika s snemanja pogovora: https://www.facebook.com/pages/Oratorij-Sveti-Duh/665592866909113

  Se vidimo jutri!

  Animatorji;)

  DSC_0132.JPG, DSC_0092.JPG, DSC_0080.JPG, DSC_0035.JPG
 • 26.07.2015 - 20:45

  Pozdravljeni! :)

  Po jutranjem uvodu vam sedaj dodajamo še list z informacijami, ki ga lahko najdete spodaj v priponki.

  Animatroji se že veselimo jutrišnjega dneva. yes

  INFORMACIJE ZA STARŠE 2015.doc